Beneficis

Objectius


1.- Millora de les capacitats cognitives i de memòria. Ensenya a pensar.


Perquè? 

Durant el procés creatiu ambdós costats del cervell es connecten i integren. Aquest efecte genera el creixement de les cèl•lules cerebrals. A l’Art no hi ha una solució única i estipulada. Ensenya a pensar creativament per resoldre problemes, amb finals oberts. Ensenya a fer-se preguntes i a trobar les respostes en un espai de llibertat, el que podrà traslladar a la resta de camps del coneixement.

           

Resultat: Millora en matemàtiques, llenguatge i memòria.


El cervell no és un got per omplir, sino una làmpara per encendre.

Plutarco, filòsof.


2.- Calma els nivells d’estrès i hiperactivitat.


El procés creatiu porta a la ment a concentrar-se en un objectiu i abstreure’s de la resta.

Ens enfoquem en veure, a partir de la part dreta del cervell, allunyant el llenguatge y el pensament ordinari, que recau a la part esquerra del cervell.


Resultat: Relaxació, amplia els nivells de concentració.


El propòsit de l'art és rentar la pols de la vida quotidiana de les nostres ànimes.

Pablo Picasso, artista.


3.- Millora l'autoestima


A través de l’aprenentatge del dibuix i la pintura podem assolir reptes  que creiem impossibles, i obtenir el propi reconeixement i el del grup.


Resultat: Descobriment de noves habilitats i capacitats, valorades social i personalment. Creixement interior que ens aporta seguretat.


Quan comences una pintura és alguna cosa que està fora de tu. En acabar-la, sembla que t'haguessis instal•lat dins d'ella.

Fernando Botero, artista.


4.- Redueix l’envelliment cel.lular


Desperta nous reptes i inquietuds, a partir del treballar la memòria espaial, la memòria visual i proposar una nova manera de mirar.


Resultat: El cervell te nous al•licients per mantenir-se actiu.


La història de l'art i la creativitat ens ofereix multitud de persones que han demostrat estar en el més alt nivell de capacitat intel•lectual, artística i emocional a edats considerades molt avançades. Per citar només uns exemples: Goya als 82, Matisse als 83, Miquel Àngel als 89, Picasso als 91, Agnes Martin als 92, Louise Borgeois als 99.


La memória és el sentinella del cervell.

William Shakespeare, escriptor.