Blanc de guix
#vitaminespelcervell

Millora de les capacitats cognitives i de memòria. Ensenya a pensar.


Durant el procés creatiu ambdós costats del cervell es connecten i integren. Aquest efecte genera el creixement de les cèl•lules cerebrals. A l’Art no hi ha una solució única i estipulada. Ensenya a pensar creativament per resoldre problemes, amb finals oberts. Ensenya a fer-se preguntes i a trobar les respostes en un espai de llibertat, el que podrà traslladar a la resta de camps del coneixement.

Resultat:

Millora en matemàtiques, llenguatge i memòria.

El cervell no és un got per omplir, sino una làmpara per encendre.
Plutarco, filòsof.

Calma els nivells d’estrès i hiperactivitat.


El procés creatiu porta a la ment a concentrar-se en un objectiu i abstreure’s de la resta. Ens enfoquem en veure, a partir de la part dreta del cervell, allunyant el llenguatge y el pensament ordinari, que recau a la part esquerra del cervell.

Resultat:

Relaxació, amplia els nivells de concentració.

El propòsit de l'art és rentar la pols de la vida quotidiana de les nostres ànimes.
Pablo Picasso, artista.

Millora l'autoestima


A través de l’aprenentatge del dibuix i la pintura podem assolir reptes que creiem impossibles, i obtenir el propi reconeixement i el del grup.

Resultat:

Descobriment de noves habilitats i capacitats, valorades social i personalment. Creixement interior que ens aporta seguretat.

Quan comences una pintura és alguna cosa que està fora de tu. En acabar-la, sembla que t'haguessis instal•lat dins d'ella.
Fernando Botero, artista.

Redueix l’envelliment cel·lular


Desperta nous reptes i inquietuds, a partir del treballar la memòria espaial, la memòria visual i proposar una nova manera de mirar.

La història de l'art i la creativitat ens ofereix multitud de persones que han demostrat estar en el més alt nivell de capacitat intel•lectual, artística i emocional a edats considerades molt avançades. Per citar només uns exemples: Goya als 82, Matisse als 83, Miquel Àngel als 89, Picasso als 91, Agnes Martin als 92, Louise Borgeois als 99.

Resultat:

El cervell te nous al•licients per mantenir-se actiu.

La memória és el sentinella del cervell.
William Shakespeare, escriptor.